Results 1 to 4 of 4

Thread: the business it brings

  1. #1
    Join Date
    Oct 2012
    Native language
    English
    Posts
    210

    the business it brings

    The dominance of sport and the business it brings is affecting everyone.

    Could I translate this as:

    El predomini de l'esport i el negoci que porta està afectant a tots?

    gràcies.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Native language
    Català (Girona)
    Posts
    245

    Re: the business it brings

    Quote Originally Posted by debillot View Post
    The dominance of sport and the business it brings is affecting everyone.

    El predomini de l'esport i el negoci que comporta ens està afectant a tots?
    Potser tampoc no és tan nefast haver heretat un poble condemnat a mort, si fer-lo lliure és a l'abast, potser haurem de reconèixer que estem de sort.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Manresa (Barcelona)
    Native language
    Spain - Spanish
    Posts
    6,401

    Re: the business it brings

    Pots utilitzar la primera persona del plural i incloure l'autor, o si no inclou l'autor : "...que comporta els està afectant a tots". O pots mantenir l'ambigüetat: "...que comporta està afectant tothom"
    El ojo que ves / no es ojo porque tú lo veas; / es ojo porque te ve. Antonio Machado.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Valencian Country
    Native language
    Catalan (Valencian), Spanish (Spain)
    Posts
    833

    Re: the business it brings

    També pots usar simplement el present d'indicatiu:

    El predomini de l'esport i el negoci que comporta ens afecta a tots. (incloent qui parla)
    El predomini de l'esport i el negoci que comporta afecta a tothom. (més impersonal)

    Jo diria que si utilitzes «estar + gerundi» (està afectant) vols dir que es tracta d'una situació puntual, actual, una acció que encara no ha acabat. Si utilitzes el present vols dir que és una cosa que passa sempre (el negoci del futbol sempre afecta).

    D'altra banda, a mi m'agrada més poder que predomini, encara que predomini no està malament.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •