Results 1 to 5 of 5

Thread: Flippertong

 1. #1
  Join Date
  Feb 2011
  Native language
  Italian
  Posts
  130

  Flippertong

  Hallo,
  In de vertaling waarmee ik bezig ben de stoerste jongen van de groep heet (of misschien is het een bijnaam) "Flippertong". Denken jullie dat het een bij-betekenis heeft? Sexueel misschien (goed in cunnilingus)?
  Bedankt

 2. #2
  Join Date
  Jun 2013
  Native language
  Dutch - Belgium
  Posts
  29

  Re: Flippertong

  Het is de eerste keer is dat ik 'flippertong' tegenkom in elk geval

  Cunnilingus zou kunnen, hoewel het - denk ik - eerder verwijst naar zijn tongkus vaardigheden.

 3. #3
  Join Date
  Oct 2013
  Location
  France
  Native language
  Dutch
  Posts
  6

  Re: Flippertong

  Ik heb het ook nooit eerder gehoord. Het zou ook kunnen zijn dat hij erg ad-rem is (kaatst alles terug). Ik vind jouw vertaling leuker natuurlijk.

 4. #4
  Join Date
  Apr 2011
  Location
  Netherlands
  Native language
  Dutch - Netherlands
  Posts
  144

  Re: Flippertong

  Ik ken het woord niet, maar het doet me denken aan de tem Flatterzunge´, en dat is iets dat je op een dwarsfluit doet. Je laat dan je tong als het ware ´meefladderen´ in de luchtstroom, zodat je een soort roffel in de klank krijgt. Je zult hier in jouw context wel weinig aan hebben, maar misschien is het wel de oorsprong van de term, en de beschrijving sluit natuurlijk wel mooi aan de seksuele betekenis: zo'n fladderende tong bij de blaasopening - ja sorry voor de beelden die dat allemaal oproept.

 5. #5
  Join Date
  Jan 2013
  Native language
  Dutch - The Netherlands
  Posts
  26

  Re: Flippertong

  Ik ken het ook niet, maar het klinkt in ieder geval niet als iets positiefs, flippertong! Ik zou daarom niet denken dat het om zijn eventuele seksuele talenten zou gaan. Want je zegt, Chiapas, dat het gaat om de stoerste jongen van de groep, dus het zou inderdaad iets positiefs moeten zijn.

  Misschien betekent het dat hij het ene na het andere meisje zoent? Zijn tong "flippert" razendsnel van het ene meisje naar het andere naar weer een ander? In een flipperkast gaat het balletje heel snel heen en weer, van de ene naar de andere kant....

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •