Results 1 to 4 of 4

Thread: arrossos

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Santiago, Chile
    Native language
    Español
    Age
    38
    Posts
    6,536

    arrossos

    Hola, amics:

    M'agradaria saber perquè s'ha fet servir el plural del substantiu arròs...

    A:... I què menges normalment?
    B: Bàsicament molta verdura i molta fruita, tot del meu hort, també arrossos, de tant en tant pasta.


    S'ha empregat el plural en lloc del singular per a referir-se a diferents tipus de arròs? Gràcies per endavant

    Gonçal·lo
    Last edited by gvergara; 8th September 2013 at 2:21 AM.
    Este hospital é livre... livre para aqueles que podem pagar, e livre daqueles que não podem...

  2. #2
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Junto al mar
    Native language
    Spanish (Spain) / Catalan
    Age
    49
    Posts
    13,214

    Re: arrossos

    A diferents plats fets amb arròs, entenc jo. L'arròs té moltes preparacions en aquest racó de món.
    The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt. (Bertrand Russell, 1872-1970)

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Santiago, Chile
    Native language
    Español
    Age
    38
    Posts
    6,536

    Re: arrossos

    Però tu penses que sigui una manera normal" d'exprimir això (vull dir, plats diferents que es poden fer amb arròs)?
    Este hospital é livre... livre para aqueles que podem pagar, e livre daqueles que não podem...

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    a una ciutat sobre la via Augusta
    Native language
    català/valencià
    Posts
    1,466

    Re: arrossos

    Quote Originally Posted by gvergara View Post
    Hola, amics:

    M'agradaria saber perquè s'ha fet servir el plural del substantiu arròs...

    A:... I què menges normalment?
    B: Bàsicament molta verdura i molta fruita, tot del meu hort, també arrossos
    i de tant en tant pasta.

    S'ha empregat (empleat/utilitzat) el plural en lloc del singular per a referir-se a diferents tipus de arròs? Gràcies per endavant

    Gonçal·lo
    (en català Gonzalo és Gonçal)


    Hola i bon dia:

    Com tu, molt bé dius, supose que serà perquè mentalment està pensant en més d'un tipus guisats amb arròs (arròs amb verdures, arròs rossejat, arròs al forn, arròs amb crostra -pronunciem costra-, etc.)


    A10.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •