Results 1 to 3 of 3

Thread: Arròs sec / Arròs paella

  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Location
    Mallorca
    Native language
    Español de España y Balear
    Posts
    1,314

    Arròs sec / Arròs paella

    Hola forenses:
    A Mallorca, des de l'any 1920, se sent i utilitza cada vegada més l'expressió «Avui menjarem una bona paella» en detriment de «Avui menjarem un bon arròs sec».
    En la meva família tenc documentat l'ús d' «arròs sec», mai «paella», des de l'any 1787 i he vist que el DIRAE registra l'ús d' «arròs paella» l'any 1899, i em sembla massa proper.
    Fora de Mallorca es coneix o utilitza «arròs sec» per referir-se a la «paella»?
    Una salutació.
    ¡Cuán distinto sería si los pensamientos fueran sonoros y los pedos de color!

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Benicàssim - Castelló - Spain
    Native language
    Spanish-Spain/Catalan (Val)
    Posts
    1,060

    Re: Arròs sec / Arròs paella

    Hola Xiscomx.
    No diria jo particularment a la paella sino a tota la familia d'arrossos no caldosos, es a dir, tot tipus de paelles però també l'arròs al forn. En qualsevol cas no s'utilitza al manco que jo sàpiga o haja escoltat com a nom de plat sino com una forma de cuinar l'arròs.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Manresa (Barcelona)
    Native language
    Spain - Spanish
    Posts
    6,401

    Re: Arròs sec / Arròs paella

    Pel que sento per aquí, "arròs sec" és el contrari d'"arròs caldós", no pas un sinònim de "paella d'arròs".
    El ojo que ves / no es ojo porque tú lo veas; / es ojo porque te ve. Antonio Machado.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •