žendej

Discussion in 'Čeština (Czech)' started by csicska, Feb 6, 2013.

  1. csicska Senior Member

    hungarian
    Dobrý den, nevíte náhodou co znamená slovo „žendej“?
    Minule mi to řekl můj kamarád („Ty seš takovej žendej!“) a nechtěl mi prozradit co to znamená. Prý je to velmi vulgární nadávka.
    Děkuji.
     
  2. Hrdlodus

    Hrdlodus Senior Member

    Jde o výraz některého slovenského nářečí.
    Výzam je podobný: looser, nikdo, nýmand.
     
    Last edited: Feb 6, 2013
  3. wtfpwnage Junior Member

    English
    Se nepouziva, nejdriv jsem si myslel ze to je sloveso. Myslim si, ze by ti skoro nikdo ani nerozumel.
     
  4. bibax Senior Member

    Czech
    Nikdy jsem to neslyšel.

    Má to snad znamenat 'žádnej' (no one)?
     
  5. morior_invictus

    morior_invictus Senior Member

    Slovak
    Já jsem to párkrát slyšel v Petržalce (Bratislava, SR) v konverzaci u pár mladíků ve věku od 15 do 25 let:
    žendej = k***t, pri**baný človek

    Také se používá „žendejizmus“, např. „No čo ti povim, čistý žendejizmus!“ = „No co ti budu povídat, (je to) absolutní prij*banost / k*k*tizmus.

    Nevím zda toto slovo pochází z nějakého nářečí nebo je to jen prostě slang.
     
    Last edited: Feb 9, 2013
  6. csicska Senior Member

    hungarian
    Děkuji velmi pěkně.
     

Share This Page