Ας δένει ο κόμπος κι ας λέει ο κόσμος

Discussion in 'Ελληνικά (Greek)' started by lajacapaca, Oct 28, 2013.

  1. lajacapaca

    lajacapaca Senior Member

    español de España
    καλό βράδυ,
    θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι σημαίνει αυτή η παροιμία; και πότε χρησιμοποιείτε; Δεν βρίσκω την εξήγηση πουθενά...
    επίσης το κατά τον αγά και το πεσκέκι του....
    Ευχαριστώ!
     
  2. sotos Senior Member

    Greek
    Δεν ξέρω αυτή την παροιμία, αλλά "Δένει ο κόμπος" μου θυμίζει το "κομπόδεμα", μια παλιά λέξη που σημαίνει "χρήματα". Αν είναι έτσι, τότε ίσως σημαίνει "Ας βγάζουμε χρήματα και δεν μας νοιάζει τί λέει ο κόσμος".
     
  3. Andrious Senior Member

    Έχει δίκιο ο Σώτος. Από http://greek_greek.enacademic.com: «ας δένει ο κόμπος κι ας λέει ο κόσμος» = θησαύριζε και μη δίνεις σημασία στις κατακρίσεις τού κόσμου
    Για τη 2η παροιμία, πρέπει ν' ανοίξεις καινούριο thread.
     

Share This Page