1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

αρε λοιπόν

Discussion in 'Ελληνικά (Greek)' started by Σικελία για πάντα, May 10, 2013.

  1. Γεια! Μπορεί κανείς να μου πει τι σημαίνει "αρε λοιπόν"; πάντα το λέει η καθηγήτρια μου :D. Μήπως σημαίνει κάτι σαν "so", or "well" για να ξεκινήσουν ένα νέο θέμα συζήτησης;

    (Θα μπορούσα να το ζητήσω στην καθηγήτρια μου, μα θέλω να την εκπλήξω κάθε μέρα περισσότερο :cool:)

    Ζητάω συγνώμη για τα Ελληνικά μου! Παρακαλώ, απαντήστε μου στα Ελληνικά για να μάθω νέα λόγια :)

    Ευχαριστώ :)
     
  2. Perseas Senior Member

    Athen
    Griechisch
    Μήπως λέει "άρα λοιπόν";
    To "άρα" εκφράζει συμπέρασμα και σημαίνει "therefore, consequently, hence, then". Το "λοιπόν" συνήθως αποδίδεται με το "well".

    Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα:
    Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.Χ. και πέθανε το 323 π.Χ. Άρα (λοιπόν) έζησε 33 χρόνια.
     
    Last edited: May 10, 2013
  3. cougr Senior Member

    English-Australia
    Στην προκειμένη περίπτωση το "άρα λοιπόν" αποδίδεται ως "so therefore".
     
  4. Never Ever Junior Member

    Greek
    Ναι, αυτό σημαίνει και είναι "άρα λοιπόν" όπως σου είπε ο Περσέας.
     

Share This Page