αρε λοιπόν

Discussion in 'Ελληνικά (Greek)' started by Σικελία για πάντα, May 10, 2013.

  1. Γεια! Μπορεί κανείς να μου πει τι σημαίνει "αρε λοιπόν"; πάντα το λέει η καθηγήτρια μου :D. Μήπως σημαίνει κάτι σαν "so", or "well" για να ξεκινήσουν ένα νέο θέμα συζήτησης;

    (Θα μπορούσα να το ζητήσω στην καθηγήτρια μου, μα θέλω να την εκπλήξω κάθε μέρα περισσότερο :cool:)

    Ζητάω συγνώμη για τα Ελληνικά μου! Παρακαλώ, απαντήστε μου στα Ελληνικά για να μάθω νέα λόγια :)

    Ευχαριστώ :)
     
  2. Perseas Senior Member

    Athen
    Griechisch
    Μήπως λέει "άρα λοιπόν";
    To "άρα" εκφράζει συμπέρασμα και σημαίνει "therefore, consequently, hence, then". Το "λοιπόν" συνήθως αποδίδεται με το "well".

    Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα:
    Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.Χ. και πέθανε το 323 π.Χ. Άρα (λοιπόν) έζησε 33 χρόνια.
     
    Last edited: May 10, 2013
  3. cougr Senior Member

    English-Australia
    Στην προκειμένη περίπτωση το "άρα λοιπόν" αποδίδεται ως "so therefore".
     
  4. Never Ever Junior Member

    Greek
    Ναι, αυτό σημαίνει και είναι "άρα λοιπόν" όπως σου είπε ο Περσέας.
     

Share This Page