שאלה על המשפט ״השפה שלי היא עברית.״

Discussion in 'עברית (Hebrew)' started by cyquil, Aug 30, 2013.

  1. cyquil Junior Member

    Australia
    English - Australia

    שלום,

    במשפט הזה: ״השפה שלי היא עברית״, אני לא מבין למה יש ״היא״... מה זה, בבקשה?

    זה אותו דבר כמו ״היא״ במשפט ״היא אומרת קפה״?

    I would guess that it somehow connects "ha'safa sheli" and "ivrit" like "is" in English, and that it's "היא" because "שפה" is (I presume) feminine. Am I close, or not at all?

    Thanks!
     
  2. origumi Senior Member

    Hebrew

    קוראים לזה "אוגד". במשפט שאין בו נשוא (predicate) שהוא פועל (verb) אפשר להוסיף "הוא", "היא" וכן הלאה. דובר אנגלית לא צריך להתבלבל כי זה כמו copula.

     
  3. cyquil Junior Member

    Australia
    English - Australia
    Toda raba,

    Ze gam nachon le "hem" and "hen"? It's connecting them?
     
  4. amikama

    amikama sordomodo

    ישראל
    עברית
    Yes. For example:
    השפות שלי הן עברית ואנגלית.
     
  5. origumi Senior Member

    Hebrew
    Exactly. Lemashal:

    השפות שלי הן עברית ואנגלית.
     
  6. origumi Senior Member

    Hebrew
    LOL. Great minds think alike.
     
  7. cyquil Junior Member

    Australia
    English - Australia
    Haha, toda raba! Ze tov la'da'at =)
     

Share This Page