اللجهة المصرية : غُلُبْتْ

Discussion in 'العربية فقط' started by amro hakami, Nov 3, 2013.

  1. amro hakami Senior Member

    arabic
    السلام عليكم

    ما معنى كلمة ( غُلُبْتْ ) في اللهجة العامية المصرية

    مثال ذلك :

    غُلُبْت أصالح في روحي .. عشان ما ترضى عليك

    و مثال آخر :

    ياما قلت عنّك .. وغُلُبْت شكوى منّك .. وحياة الغالي عندك

    المثال الاول اغنية لأم كلثوم
    المثال الثاني اغنية لعبد الحليم

    ارجوا الرد السريع !!
     
  2. akhooha Senior Member

    English - USA
    أعتقد ان كلمة "غُلُبْتْ" تعني "عانَيْت" ٠٠
     
    Last edited: Nov 5, 2013
  3. إسكندراني

    إسكندراني Senior Member

    أرض الأنجل
    عربي (مصر)ـ | en (gb)
    معناها تعبت إلى حد الملل
    ويقولون أيضا
    «هي غلبت؟!ـ»
    بمعنى التعبير عن الضيق ذرعا من شيء ما
     

Share This Page