1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

اللهجة المصرية: آجي

Discussion in 'العربية فقط' started by amro hakami, Aug 19, 2013.

  1. amro hakami Senior Member

    arabic
    السلام عليكم

    ممكن اعرف معنى كلمة آجي باللهجة المصرية

    ام كلثوم تقول : انا يا حبيبي صحيح بأتسامح الا ف عزة نفسي وحبي .. واما يفيض بي ما بعرف اصالح .. واعرف - آجي - كتير على قلبي

    وكمان هنا

    يقول لي إنسى وأشفق عليٌ
    و-آجي -أنسى يصعب عليٌ

    اي احد يفيدنا
     
  2. إسكندراني

    إسكندراني Senior Member

    أرض الأنجل
    عربي (مصر)ـ | en (gb)
    الصبر طيب
    إن الواحد يجي على نفسه او على قلبه في العامية المصرية معناها انه يضحي ويصبر ويتحمل
    وممكن نقول للزعلان (ما تجيش على نفسك اوي كدا)
    لكن تحتمل معنى اخر وصعب وصفه لكن يفيد شيء من الدهشة
    (يسرق مني وبعدين اجي الاقيه واقف يعيط يقول مظلوم)

    وللإفادة أعتق ان كلمة اجي فعل امر في المغرب لكنها في مصر فعل يرجع للمتكلم وتنطق بألف ممدودة
     
  3. amro hakami Senior Member

    arabic
    مشكور ي باشا
     

Share This Page