1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

اللهجة المصرية: بحالها

Discussion in 'العربية فقط' started by amro hakami, Feb 23, 2014.

  1. amro hakami Senior Member

    arabic
    السلام عليكم


    ما معنى كلمة او جملة ( بحالها ) في المواضع التالية :
    1
    كان لك معايا اجمل حكاية في العمر كله
    سنين بحالها ما فات جمالها على حب قبله

    2
    ناديت ناديت ع الدنيا بحالها
    ولكل قلب بدقته حس
     
  2. إسكندراني

    إسكندراني Senior Member

    أرض الأنجل
    عربي (مصر)ـ | en (gb)
    «بحالها»
    نستعملها لنشدد على كبر شيء، وأقرب مرادف «بالكامل» ولكن لا يحمل كامل المعنى
    البيت بحاله فاضي = البيت خال بالكامل
    سنين بحالها = سنوات طويلة
    الدنيا بحالها = العالم بالكامل
     
  3. amro hakami Senior Member

    arabic
    يا عيني وياليلي عليك يا استاذي اسكندراني
     

Share This Page