1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

اللهجة المصرية: ولّا ايه بس / بس ولّا ايه

Discussion in 'العربية فقط' started by amro hakami, Mar 19, 2014.

  1. amro hakami Senior Member

    arabic
    السلام عليكم

    هذا التعبير ( ولّا ايه بس / بس ولّا ايه ) ما معناه عند اخوتنا المصريين

    كما قال الشاعر حسين السيد في عدة قصائد منها

    ما تقول ياللي انت جارحني ومذوبني ليه مش راضي تروح من بالي
    ما تقول انا بعد ده كله ابقى بحبك ولا ايه بس اللي جرالي

    وقصيدة اخرى قال فيها

    هو اللي حبك و شاف حلاوتك
    حينسى ايه بس ولا ايه


    وشكراً
     
    Last edited: Mar 19, 2014
  2. إسكندراني

    إسكندراني Senior Member

    أرض الأنجل
    عربي (مصر)ـ | en (gb)
    (بس)
    هنا تفيد التعجب
    «إيه بس دا كله = إيه دا كله بس»
    يعني ما كل هذا؟
    المعنى لا يتغير بحذف كلمة «بس» هنا، فقط تفيد التعجب

    وكلمة «ولّا» معناها «أم»ـ
    أم ما الذي جرى لي
     
  3. amro hakami Senior Member

    arabic
    الف الف شكر اخي اسكندراني
     
  4. إسكندراني

    إسكندراني Senior Member

    أرض الأنجل
    عربي (مصر)ـ | en (gb)
    أهلا وسهلا
     

Share This Page