1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

Afiyet

Discussion in 'Türkçe (Turkish)' started by Ahmed Han, Jan 24, 2013.

  1. Ahmed Han Junior Member

    Turkish
    Alışkanlık gereği bu kelimeyi günlük hayatta sıkça kullanıyoruz, birbirimize "afiyet olsun" diyoruz. Ama kelimenin kökenini ve öz anlamını bilene henüz rastlamadım.

    Benim tahminim, Arapça "afüv", yani "bağışlayıcı", kelimesi ile aynı kökten geliyor olabileceği yönünde. Ama kesin bir bilgim yok ve emin de değilim.

    Bilginiz varsa bu konuda beni aydınlatabilir misiniz lütfen?
     
  2. SARI7

    SARI7 Junior Member

    GREAT BRITAIN
    Turkish
    Esenlikte olmak, selamet bulmak anlamı var esasen.
     

Share This Page