1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

Bulgarian: tall, dark and sexy

Discussion in 'Other Slavic Languages' started by dckayaker, Apr 13, 2014.

  1. dckayaker New Member

    English - US
    How does one say 'tall dark and sexy' in bulgarian?

    I'm not sure of Bulgarian grammar or if adjectives are gendered, but the subject being described is female.
     
  2. qwqwqw Senior Member

    Bayern, D
    Bulgarisch
    Висока, чернокоса, секси.
     
  3. DarkChild Senior Member

    Bulgarian
    Чернокоса means dark-haired.

    Тъмна means dark.

    Мургава also means darker skin but I suggest you don't use it.
     
  4. qwqwqw Senior Member

    Bayern, D
    Bulgarisch
    Dark тук се отнася за човек, жена в този случай, и значи чернокоса с тъмни очи. Ти му предлагаш тъмна, но тъмна не се използва в тази връзка /тъмнокоса е друг въпрос/. Той може да реши да използва тъмна и ще му излезе превода странен.
     
  5. FairOaks Junior Member

    Sofia
    Bulgarian
    Ами, щом dark означавало тъмна, тъмнокожа, тъмнокоса и бог знае още какво, следва иностранният господин да утъчни, а не да му гадаете вий мисълта. Освен това: Вместо особено грозната, безсмислена и непотребна английщина sexy (която гореспоменатий я тъй или инак знае) можехте да напишете я възбудителна, я привлекателна, пък и изкусителна или прелъстителна, че и пленителна, примамлива или съблазнителна, очарователна
     
  6. qwqwqw Senior Member

    Bayern, D
    Bulgarisch
    Можехме да напишем много неща, като тебе.
     
  7. DarkChild Senior Member

    Bulgarian
    Дума "възбудителна" не съм чувал никога. Възбуждаща - да.
     
  8. FairOaks Junior Member

    Sofia
    Bulgarian
    А думата разрушителен чувал ли си я, или само разрушаващ?
     
  9. DarkChild Senior Member

    Bulgarian
    Сигурен съм, че дамата ще бъде изключително впечатлена...
     

Share This Page