1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

che que bo

Discussion in 'Català (Catalan)' started by jenek, Oct 3, 2009.

  1. jenek New Member

    English- US
    can someone explain what the phrase "che que bo" means in the context of a slogan for the soccer team Valencia CF???


    podria explicar que significa "che que bo" en el contexto del equipo de Valencia club de futbol???
     
  2. Orgullomoore Senior Member

    Oklahoma
    Inglés estadounidense
    This is a Valencian/Catalan expression and therefore outside the scope of this forum, but to the best of my knowledge, it means "Oye, ¡qué bueno!" or "Hey, sweet!"
     
  3. aztlaniano

    aztlaniano Senior Member

    Lavapiestán, Madrid
    English (Aztlán, US sector)
  4. Agró

    Agró Senior Member

    High Navarre
    Spanish-Navarre
    Che que bo! / Xe, què bo! (Man, how good!)

    XE
    || 1. interj. típica del País Valencià, usada per expressar molt diversos sentiments, com admiració, entusiasme, alegria, enuig; cast. (sudamericà) che. a) La terra del xe: el País Valencià.
    || 2. m. Home valencià, segons denominació humorística i familiar entre els no valencians. «Ha vingut un xe a demanar-me feina».
    Fon.: ʧé o ʧέ̞ (val.).
    Etim.: probablement resultat d'una palatalització de pse, interjecció freqüent. Hi ha qui ha suposat que xe era una reducció de xic, cosa que no sembla probable. Per a una crítica de les diverses etimologies proposades, vegeu Coromines DECast, i, 743.
     

Share This Page