1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

düğün / nikâh

Discussion in 'Türkçe (Turkish)' started by FlyingBird, Apr 9, 2014.

  1. FlyingBird Senior Member

    Makedonca
    what is difference between düğün and nikâh?

    please some sentences with both words, when do you use them?

    i heard people say düğün for marriage, which one is used more?

    şimdiden teşekkürler.
     
  2. NErsoz Junior Member

    Ankara, Turkey
    Türkçe
    Türkçe yazmam sizin için zor olmaz umuyorum.
    Düğün, evlenecek kişilerin evliliklerini kutlamak ve anı haline getirmek için düzenledikleri törendir. Parti düzenlemek gibi. Kişilerin alışkanlıklarına ve adetlerine göre çeşitli eğlenceler, müzikli ve görsel şovlar, danslar ve geleneksel kutlamalar içerebilir.
    Nikah, evlenecek kişilerin evliliklerinin resmileştirildiği törendir. Kişiler, bu törende resmi bir kurum vasıtasıyla devlet huzurunda kendilerine evlilik cüzdanı verilmek suretiyle evlenirler. Nikahı nikah memuru kıymaktadır, ayrıca nikah şahitleri de bulunmalıdır. Bu törende eşlerin akrabaları ve özel davetliler bulunabilir ancak düğünde olduğu gibi genellikle herhangi bir kutlama yapılmaz, bu açıdan farklıdır.
    İngilizce olarak da Düğün için Wedding Ceremony, Nikah için Marriage Ceremony kullanılabilir.

    Örnek cümleler:

    Düğünde oldukça iyi vakit geçirdiler. (Yapılmış olan eğlenceler kastedilir.)
    Çiftin nikahı dün yapılan bir törenle kıyıldı. (Yapılmış olan resmi evlilik kastedilir.)
     

Share This Page