Dělat se

Discussion in 'Čeština (Czech)' started by parolearruffate, Feb 1, 2013.

  1. parolearruffate Senior Member

    Ahoj, chtěla bych vědět jestli co to sloveso znamená v tomto kontextu - sexualní styk - a jestli zní to normálně:

    - ... a většina žen trochu poddanství při styku ocenuje, i když při tom naříká, a dělat by se začala i ta, co si v regálu chtěla na vás počíhat, ale vaše velemohutnost přirážení ji zmohla a nemůže si pomoci. Myslí při tom samozřejmě na vás... -

    Děkuju moc...
     
  2. Hrdlodus

    Hrdlodus Senior Member

    "Dělat se" = masturbovat
    "Udělat se" = úspěšně domasturbovat.

    Je to hovorové označení, velmi běžné. Protože "masturbovat" či "onanovat" je moc slovníkové. Zároveň dostatečně přijatelné, aby ten výraz nepohoršoval víc, než kdyby člověk použil jiný výraz.
     
    Last edited: Feb 1, 2013
  3. parolearruffate Senior Member

    Diky moc...
     
  4. littledogboy

    littledogboy Senior Member

    No tak já osobně jsem dělat se ve významu masturbovat v životě neslyšel.

    Chápal bych to jako autorčinu vlasní kreaci, odvozenou od běžného udělat se, což se ovšem nepřihodí jen při masturbaci (well, záleží...) – prostě to znamená jediné: dostat orgazmus,něco jako španělsky correr se nebo anglicky to come/cum pokud ovládáte angličtinu?

    Celkem je to jazykově zajímavé, od dokonavého slovesa druhotně utvořit nedokonavé – a poměrně názorně si to člověk představí...
     
  5. bibax Senior Member

    Czech
    Vedle "udělat se" je také dokonavé "dodělat se":

    Aby nebyl zklamán, orgasmus jen předstírala, pak počkala až usne a dodělala se sama.

    Souhlasím, že nedokonavé "dělat se" se užívá velmi zřídka, ale ve spojení se slovesem "začít" jiná možnost není: začala se dělat (ale pak trvalo dlouho než se udělala). :eek:
     
  6. parolearruffate Senior Member

    Diky moc...
     

Share This Page