Dubtes sobre Sintagma nominal i Complement Directe

Discussion in 'Català (Catalan)' started by AlbertJB, Sep 25, 2013.

  1. AlbertJB

    AlbertJB Junior Member

    Republic of Empordà
    Català, Español
    Bona tarda:

    Estudiant i fent exercicis per treure'm el nivell D de català, me n'estic emportant una bona dosi d'humilitat.

    Sobre el meu dubte sobre el Sintagma nominal (que entenc que de vegades pot ser Subjecte), fixeu-vos en aquesta oració:

    Aquella cara la coneixia.

    Al solucionari, hi diu que el SN és aquella cara, però per mi el SN o Subjecte de l'oració seria (el·lidit) ell o ella, i no pas aquella cara.

    Què en penseu? Algú em pot ajudar?
     
    Last edited: Sep 25, 2013
  2. jmx

    jmx Senior Member

    Barcelona
    Spain / incorrect Spanish
    Un sintagma nominal pot actuar tant de subjecte com de complement. En aquest cas fa de complement directe, i el pronom 'la' es refereix al mateix, és redundant.
     
  3. AlbertJB

    AlbertJB Junior Member

    Republic of Empordà
    Català, Español
    Gràcies per l'aclariment, jmx. Tot just vaig per la Unitat 1, me'n queden 11... :arrow:
     
  4. Elessar

    Elessar Senior Member

    Valencian Country
    Catalan (Valencian), Spanish (Spain)
    En efecte, AlbertJB, ell o ella és el subjecte elidit. Jmx, Jo no diria que el pronom la és redundant. És necessari perquè hi ha hagut un canvi de lloc del CD (aquella cara), de la seua posició normal (darrere del verb: coneixia aquella cara). A causa d'eixe canvi, es fa necessari el pronom la.
     

Share This Page