1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

Hij liep zich op te fokken zonder reden

Discussion in 'Nederlands (Dutch)' started by Epicure, Jul 9, 2012.

  1. Epicure Junior Member

    French
    Gevonden in "De geur van regen" van Lieneke Dijkzeul :

    Zich oplopen te fokken?
    Betekent het zich verontrusten?

    Dank bij voorbaat
     
  2. Lopes

    Lopes Senior Member

    Brussels
    Dutch (Amsterdam)
    Zichzelf gestresst/zenuwachtig/onrustig te maken ja.
     
  3. NewtonCircus Senior Member

    Singapore
    Dutch (Belgium)
    Zich lopen op te fokken :tick:.

    De verbeelding van sommigen zou wel eens op hol kunnen slaan hier :D.

    Groetjes Herman
     
  4. AllegroModerato Senior Member

    Amsterdam
    Dutch (Netherlands)
    De uitdrukking is "zich opfokken". De toevoeging "lopen" geeft aan dat de actie voortduurt, en het heeft een negatieve ondertoon.
     
  5. quasimo New Member

    Over ''fokken'' gesproken. Je ziet steeds meer verschuiving van het Engels werkwoord ''fuck'' naar het Nederlandse ''fokken''.
     

Share This Page