Konuya sıcak bakmak

Discussion in 'Türkçe (Turkish)' started by orkun, Jul 13, 2012.

  1. orkun Junior Member

    Turkish
    Merhaba,

    "look warmth" konuya sıcak baktı anlamında kullanabilir miyiz ?

    Teşekkürler

    Ahmet Temiz
     
    Last edited by a moderator: Jul 13, 2012
  2. shafaq Senior Member

    Istanbul
    Turkish
    warmth "sıcak" kelimesinin değil "sıcaklık" kelimesinin karşılıdır diye biliyorum.
    look warm, sıcak bakmak değil de "sıcak görünmek", anlamında kullanılıyor çoklukla ve buradaki "sıcak"lık duygusal anlamda değil de "iç ısıtıcılık" anlamında...
     
  3. Guner

    Guner Senior Member

    Australia
    Turkish
    Kullanamayız. shafaq'ın da belirttitgi gibi warmth "sıcaklık" kelimesinin karşılığıdır.

    Fakat illa ki "warm" kelimesini kullanacaksak:
    "He was warmed/warming up to the idea/subject." diyebiliriz.
    Yada:
    "He was ok/comfortable with the idea/subject."
    "He was beginning to like/enjoy the idea/subject"
     

Share This Page