kuriin

Discussion in 'Suomi (Finnish)' started by Extra Virgin Olive Oil, Jan 1, 2013.

  1. Extra Virgin Olive Oil Senior Member

    Pariisi
    kiina
    Luin otsikon "Kyläpartio: Kaaharit kuriin!" vanhan lehden ensimmäisessä sivussa.

    Artikelli kertoo siitä, että koulun oppillaat osallistuivat talkootyöhön tiellä kannustamaan kuljettajalle aja hiljaa.

    Mutta en ole varmaa, mitä "kuriin" oikeastaan tarkoittaa.

    Minun arvailuni on että sana käytettiin hieman kuvaannollisesti. Partio antaa jonkinlainen rangaistus kaahajille.

    Missä yhdeyksessä käytettään sana?
     
  2. Grumpy Old Man Senior Member

    EVOO, your Finnish is getting better! Congratulations! If you don't mind, I'll make a few corrections.

    Luin otsikon "Kyläpartio: kaaharit kuriin!" vanhan lehden ensimmäisellä sivulla / etusivulla.
    Artikkeli kertoo siitä, että/miten koulun oppilaat/koululaiset osallistuivat talkootyöhön teillä kannustaen kuljettajia/autoilijoita ajamaan hiljaa.
    Mutta en ole varma / En kuitenkaan ole varma, mitä "kuriin" oikeastaan tarkoittaa.
    (Minun) arvaukseni on, että sanaa käytettiin hieman kuvaannollisesti. Partio antaa jonkinlaisen rangaistuksen kaahaajille.
    Missä yhteydessä*/merkityksessä sanaa käytettiin?

    *Yhteydessä isn't the best word here. You are right. Kuriin means in check or under control. The patrol of students/pupils doesn't really have the power to punish the drivers but probably imposes some kind of "sanctions" to reduce their speed. As I haven't seen the article or piece of news, it's impossible to know for certain.
     

Share This Page