la majoria vol o la majoria volen

Discussion in 'Català (Catalan)' started by ghorichan, Oct 12, 2013.

  1. ghorichan Junior Member

    Hola: voldria saber si és correcte escriure: "la majoria dels usuaris volen (fer alguna cosa)"?
    Suposo que seria més correcte dir: "la majoria dels usuaris vol etc." ... Tanmateix, m'interessa saber si la primera opció és totalment incorrecta o si es pot acceptar.
    Gràcies!
     
  2. Doraemon- Senior Member

    Spain
    "Spanish - Spain"
    En singular. La concordància no és opcional. "La majoria dels usuaris vol fer..."
    Es un error comú, però error al cap i a la fi.
     
  3. ernest_

    ernest_ Senior Member

    Barcelona
    Catalan, Spain
    Segons aquesta guia d'estil, en aquest cas particular, "és preferible" que concordi en singular, però en altres casos no.
     
  4. Doraemon- Senior Member

    Spain
    "Spanish - Spain"
    Cert; en alguns casos pot ser acceptable, però és sempre "menys recomanable". (link)
     

Share This Page