1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

Modals (Future Perfect)

Discussion in 'Türkçe (Turkish)' started by Dun+, Apr 10, 2014.

  1. Dun+

    Dun+ Junior Member

    Turkey
    Turkish

    Future Perfect olarak kullanılan
    modal'lar varmış. Henüz yeni gördüm. Örnekleri açıklayabilir misiniz? Bişey anlayamadım. Şimdiden teşekkürler.


    These leaves could have turned red by next month.

    These leaves may have turned red by next month.

    These leaves might have turned red by next month.

    These leaves should have turned red by next month.

    These leaves would have turned red by next month.

    These leaves must have turned red by next month.

    Bir de can have olarak rastlamıştım internette ama nerede olduğunu bulamadım.
     
  2. Rallino Moderatoúrkos

    Ankara
    Turkish
    Aşağıdakilerden may have ve might have hariç hiçbirini gelecek zamanda kullanamayız... Ya da ben mi yanlış biliyorum?

    These leaves could have turned red by next month. - Bu yapraklar bir sonraki ay kırmızıya dönebilirdi (ama dönmediler).
    These leaves may have turned red by next month. - Bu yapraklar bir sonraki ay kırmızıya dönmüş olabilir.
    These leaves might have turned red by next month. - Bu yaprakların bir sonraki ay kırmızıya dönmüş olma ihtimali var.
    These leaves should have turned red by next month. - Bu yaprakların bir sonraki ay kırmızıya dönmesi gerekiyordu (ama dönmediler).
    These leaves would have turned red by next month. - Bu yapraklar bir sonraki ay kırmızıya dönmüş olurdu (ama dönmediler).
    These leaves must have turned red by next month. - Bu yapraklar bir sonraki ay kırmızıya dönmüş olmalı (tüm emareler bunu gösteriyor).

    "Can have V3" şeklinde bir kombinasyon yok. Sadece olumsuzu mümkün: "Can't have V3 (-miş olamaz)".
    Eğer -miş olabilir demek istiyorsak, onun için may have V3 var zaten.
     
  3. Dun+

    Dun+ Junior Member

    Turkey
    Turkish
  4. Rallino Moderatoúrkos

    Ankara
    Turkish
    Örnektekiler öğrencinin cümleleri. Hemen altındaki yoruma bakarsanız, cümleleri düzelten kişi bütün "have"leri ortadan kaldırmış.
    Bu arada, sizin yazdığınız cümleler geçmişi ifade ettiği için, muhtemelen "next month" kısmı da the following month olarak değiştirilmeli; ama bundan %100 emin değilim.
     
  5. Dun+

    Dun+ Junior Member

    Turkey
    Turkish
    Yazdıklarınıza göre çok hassas, tartışmalı konular olsa gerek. Bu konu şimdilik beni çok aştı. Yine de bilgi sahibi olmuş oldum. Teşekkürler.
     

Share This Page