1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

Paten

Discussion in 'Türkçe (Turkish)' started by FlyingBird, Sep 26, 2013.

  1. FlyingBird Senior Member

    Makedonca
    What 'paten' mean?

    roller, skateboard or something else?

    Couldn't find correct translation for it in dictionary

    teşekkür ediyorum
     
  2. spiraxo

    spiraxo Senior Member

    istanbul
    turkey, turkish
    paten Fr. patin a. 1. Buz üstünde kaymak için kullanılan, çoğunlukla tabanına, dar uzun bir çelik takılı ayakkabı. 2. Bu ayakkabının düz yerlerde kaymakta kullanılan tekerlekli türü.
    TDK Güncel Türkçe Sözlük

    buz pateni
    isim, spor 1. isim, spor Buzla kaplı zemin üzerinde yapılan buz sporlarında kullanılan, altı çelik bıçaklı, özel ayakkabı
    TDK Güncel Türkçe Sözlük

    ice skate = buz pateni
    rollerblade = tekerlekli paten

    :)
     

Share This Page