1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

plural de polis

Discussion in 'Català (Catalan)' started by ernest_, May 17, 2012.

  1. ernest_

    ernest_ Senior Member

    Barcelona
    Catalan, Spain
    Hola!

    Sabeu quin és el plural de polis?

    No acabo de trobar la norma dels plurals per paraules femenines acabades en s.
     
  2. Elxenc Senior Member

    Hola i bon vespre!

    Crec que, si es tracta de "polis" ciutat-estat grega, no existeix el plural de la dita paraula. La polis d'Atenas; les polis de l'Àtica.
    Bona nit!
     
  3. ernest_

    ernest_ Senior Member

    Barcelona
    Catalan, Spain
    Doncs, sí, em referia a les també anomenades ciutats-estat. Gràcies per la resposta!
     
  4. betulina una mod a Baetulo

    al bressol del basquetbol
    català - Catalunya
    Hola,

    Efectivament, és invariable: polis en singular i polis en plural. Crec que s'hi pot aplicar el que comenten a la UOC sobre el plural dels manlleus, que els acabats en -s, algun en -z i els llatinismes acabats en -us són invariables.
     
  5. germanbz Senior Member

    Benicàssim - Castelló - Spain
    Spanish-Spain/Catalan (Val)
    Polis es una romanització de l'original grec. Esta paraula ha esdevingut en el que s'anomena un plural invariable.
    Una polis.
    Tres polis.

    Pot confondre a voltes trobar-se amb denominacions gregues de les quals encara es pot ver la variació del singular i plural original.
    Basileus (singular) Cap de les ciutats gregues a la época arcaica.
    Basilei (plural)

    En el cas de polis sembla que no es complix pel fenòmen de romanització previa. A banda d'açò es pot trobar escrita esta paraula també com "poleis", de forma general en la literatura anglosaxona i a voltes també d'ací.
     
  6. klavatelli New Member

    Catalunya, España
    Argentina español
    "Poleis" és el plural en grec del singular "polis". (poleis -πολεις- plural de polis -πόλις-).
     

Share This Page