1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

rijen dik

Discussion in 'Nederlands (Dutch)' started by Chiapas, Sep 27, 2013.

  1. Chiapas Senior Member

    Italian
    Hallo,
    wat betekent "rijen dik" in deze zin:
    Hij bekijkt het project en "hij zag glazen kassen, rijen dik, en vreemde gebowen".
    Bedankt
     
  2. AllegroModerato Senior Member

    Amsterdam
    Dutch (Netherlands)
    Het betekent "heel veel" (letterlijk: veel rijen dicht op elkaar). Deze uitdrukking hoor je vaak in verband met druk bezochte gebeurtenissen: de mensen stonden rijen dik bij de ingang, het publiek had zich rijen dik verzameld, belangstellenden stonden rijen dik te wachten ...
     
  3. Chiapas Senior Member

    Italian
    Hartlijk bedankt!
     

Share This Page