1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

tavata + läheltä

Discussion in 'Suomi (Finnish)' started by Gavril, Oct 29, 2013.

  1. Gavril Senior Member

    English, USA
    Päivääpä,

    Usarissa uutisoitiin tänään, että

    Tässä olisin odottanut muotoa lähellä.

    Mitä olisi tarkoittanut Poliisi tapasi miehen keskustan koulun lähellä? Vai käykö tällainen lause ylipäätään?

    Hyvää keskiviikkoa
     
  2. Hakro

    Hakro Senior Member

    Helsinki, Finland
    Finnish - Finland
    Tavata-verbillä on kaksi merkitystä:
    - kohdata (meet)
    - tavoittaa, saada kiinni (catch)

    Poliisi tapasi miehen keskustan koulun lähellä = Police met this man... (and let him go)
    Poliisi tapasi miehen keskustan koulun läheltä = Police caught this man... (and arrested him)

    Hyvää torstaita, Gavril.
     
  3. Gavril Senior Member

    English, USA
    Kiitos, H.

    Se vastaa siis (jonkin verran) rakennetta Kala kalastettiin järvestä. :)

     
  4. Jyrkkä Jätkä

    Jyrkkä Jätkä Junior Member

    Finland
    Finnish
    Tavata -verbiä on tässä voitu käyttää myös löytää -verbin sijaan (sijasta ;-)

    Poliisi löysi miehen koulun läheltä (ja nappasi kiinni, tai sitten ei)
     

Share This Page