1. The WordReference Forums have moved to new forum software. (Details)

traffic stop

Discussion in 'Ελληνικά (Greek)' started by Andrious, Apr 10, 2013.

  1. Andrious Senior Member

    Γεια και πάλι!

    Ο παραπάνω όρος σημαίνει το να σταματήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης ή το να σε σταματήσει η τροχαία για να ελέγξει για άδεια, δίπλωμα κτλ.;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
     
  2. velisarius Senior Member

    Greece
    British English (Sussex)
    Στην Αμερικάνικη ορολογία, "traffic stop" or "pulling over" σημαίνει ότι το περιπολικό αναγκάζει κάποιο όχημα να σταματήσει για έλεγχο, επειδή υπάρχουν υποψίες ότι έχει γίνει ή θα γίνει κάποιο έγκλημα.
     
  3. Andrious Senior Member

    Χμμμ... Τον όρο τον είδα σε ένα ντοκιμαντέρ που διαδραματίζεται όντως στις ΗΠΑ. Μια συμμορία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει έναν εμπρησμό και λένε:
    "We were desperately trying to avoid a traffic stop, because it's just, like, we're pretty much screwed if we got stopped. There's way too many people in the car dressed in all black."
    Οπότε υποθέτω ότι φοβούνταν μήπως οι Αρχές ανάμεναν κάποιο χτύπημά της επειδή είχαν ήδη κάνει κάμποσα μέχρι τότε και φοβούνταν μην πέσουν πάνω σε κάποιον σχετικό έλεγχο.
     

Share This Page