Voy a visitarla / La voy a visitar

Discussion in 'Català (Catalan)' started by Gamen, Mar 13, 2014.

  1. Gamen Senior Member

    Near Buenos Aires
    Spanish Argentina
    Bon dia.

    En català com en espanyol és possible col · locar el pronom tant abans del verb principal com després de l'infinitiu en una perífrasi verbal:

    Exemples:
    Vaig a visitar-la/visitaré dissabte. (a Maria)
    La vaig a visitar/visitaré dissabte.

    He de fer-ho el diumenge. (el treball)
    Ho he de fer el diumenge.

    Moltes gràcies per endavant.
     
  2. ACQM

    ACQM forera que modera

    Manresa (Barcelona)
    Spain - Spanish
    Compte "anar a + infinitiu" és un castellanisme. Però el que dius dels pronoms és cert.
     

Share This Page