wat af

Discussion in 'Nederlands (Dutch)' started by IsaInNederland, Jun 17, 2013.

  1. IsaInNederland New Member

    Italian
    Hallo!
    Ik ben nieuw op deze forum en ik ben net begonnen met het leren van Nederlands!
    Ik heb een vraag:
    wat betekent "af op een dag"?
    Dank jullie wel!
     
  2. Peterdg

    Peterdg Senior Member

    Belgium
    Dutch - Belgium
    Op zichzelf heeft dat geen betekenis. "Af" moet ergens anders bijhoren: bv "We lopen wat af op een dag".
     
  3. Sjonger Senior Member

    Netherlands
    Dutch - Netherlands
    Misschien heeft Isa iets meer toelichting nodig. ´wat af´ of 'heel wat af' is een versterkende uitdrukking die je achter sommige werkwoorden kunt zetten. Het betekent 'heel veel.'
    Andere voorbeelden: 'Hij leest wat af op vakantie' of 'Ze kletsen heel wat af onderweg'.
     
  4. IsaInNederland New Member

    Italian
    Hallo en bedankt voor jullie antworden!
    Dit is de hele zin dat ik moet vertalen:
    Journalist en presentator, Humberto Tan tweet wat af op een dag en ziet in social media volop kansen voor jongeren.
    Wat betekent "wat af op een dag" in deze zin?
     
  5. Sjonger Senior Member

    Netherlands
    Dutch - Netherlands
    Hij tweet heel veel gedurende een dag
    (Hij tweet molto durante un giorno)
     

Share This Page