açık arazi

< Previous | Next >

hhtt

Senior Member
Turkish
" Charley Waite, Boss Spearman, Button ve Mose Harrison geçmişlerinden kaçmaya çalışırlar ve sürülerini, kanunları doğanın koyduğu ve bir erkeğin sadece orada kendini özgür hissedebildiği açık araziye sürerler."

Yukarıdaki cümlede geçen "açık arazi" nin Türkçe anlamını açıklayabilir misiniz? Bu doğal bir Türkçe ifade mi?

Uzak Ülke

Teşekkürler.
 
  • YeniKaynak

    New Member
    Turkish
    Arazi; imar planı olmayan alan ve toprak parçasıdır. Arazinin açık olması ise, engebeli ve engelli (ağaçlı vs.) olmayışı anlamına geliyor. Araziye baktığında diğer bir ucunu görürsünüz yani. Açık arazi; imar veya tarım için uygun bir yerdir.

    "Arazi Türleri" şeklinde bir araştırma ile daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Alıntılıyorum:

    Açık Arazi
    Açık arazilere ayrıca açık ülke veya hatta açık zemin de denir ve bunlar ağaçlardan, binalardan ve bir insanın görüşünü engelleyebilecek herhangi bir şeyden arındırılmış düz arazi alanlarıdır. Örnekler arasında otlak ve tarım arazileri ile hava alanlarının yakınındaki bu amaç için özel olarak temizlenmiş alanlar bulunmaktadır. Açık araziler önemlidir çünkü askeri manevralar gibi, özellikle gerçekleştirmesi kolay olan önemli işlevler için kullanılırlar.

    Arazi Türleri
     
    < Previous | Next >
    Top