A "felvonultat" ige jelentése

< Previous | Next >

LeBro

Member
Turkish
Jó napot kívánok!

Kíváncsi vagyok, mit jelent "felvonultat" az alábbi mondatban.

Éttermünkben a nemzetközi és a magyar konyha remekeit vonultatjuk fel teljesen új megközelítésben.

Lehet, hogy "to present" az egyenértéke lehessen, mint "we present ... with a completely different approach"?

Előre is köszönöm a válaszokat !

Sajnos nem olyan jól tudom magyarul, ezért elnézést kérek a lehetséges hibák miatt.
 
  • Torontal

    Senior Member
    Hungarian
    Igen, a trot out jónak tűnik, de angol fordításban lehet, hogy a present is elég.

    kelimesi kelimesine
    felvonul=geçit töreni yapmak
    felvonultat= geçit töreni yaptırmak
    tabii ki bu cümlede mecazi anlamda kullanılır ~ herkese (mutena bir şekilde) göstermek, sunmak, teşhir etmek

    Restoranımızda uluslararası ve Macar mutfağın şaheserlerini tamamen yeni bir yaklaşımla teşhir ediyoruz.
     
    Last edited:
    < Previous | Next >
    Top