a home rule-class city

Encolpius

Senior Member
Hungarian
Sziasztok, nem értem ezt a mondatot: Murray is a home rule-class city in Calloway County, Kentucky, United States. Nem értem se a home jelzőt, se a rule-class jelzős szerkezetet. Ötlet? Köszi. Enco.
 
  • AndrasBP

    Senior Member
    Hungarian
    Sziasztok, nem értem ezt a mondatot: Murray is a home rule-class city in Calloway County, Kentucky, United States. Nem értem se a home jelzőt, se a rule-class jelzős szerkezetet. Ötlet? Köszi. Enco.
    Szia!

    Ezeket a közigazgatási kifejezéseket én sem igazán értem, de az biztos, hogy a "home rule" egybetartozik. Én eddig Írország vonatkozásában találkoztam vele.

    Amerikai kontextusban lásd itt:
    home rule class - Wiktionary
     

    Encolpius

    Senior Member
    Hungarian
    Szia, most már értem. :) Már egyszer találkoztam hasonlóval, hogy rossz a helyesírás a szerkezetben és márképpen kerestem. Vagyis home rule = autonóm, önkörmányzati, vagyis "Murray önkörmányzati osztályba sorolható város...." Enco.
     
    Top