Abstract class; except that you cannot create objects from it

< Previous | Next >

hhtt

Senior Member
Turkish
"Constraint names must follow the rules for identifiers, except that the name cannot start with a number sign (#)"

Yukarıda geçen "except that the name cannot start with a number sign" ifadesinin Türkçe karşılığı ne olabilir?
 
  • RimeoftheAncientMariner

    Senior Member
    Turkish-Turkey
    Constraint names must follow the rules for identifiers, except that the name cannot start with a number sign (#)"

    JAVA'da identifier lar yani değişkenler $ veya _ ile birlikte bile başlayabilirler ama constraintlerin isimleri bu doğrultuda # ile başlayamazlar

    except that the name cannot start with a number sign ---> # ( number sign ) ile başlatamazsınız

    abstract class ların method larının bazıları body siz olduğu için Objesi yaratılamaz(instantiate edilemez), aynı şey interface ler için de geçerlidir
     
    Last edited:

    RimeoftheAncientMariner

    Senior Member
    Turkish-Turkey
    public abstract class $Snippet {
    public $Snippet(){

    }
    public static void _$main(String[] args) {
    int $_f = 4;
    }

    public abstract void _go();
    }

    örnek kodu için new $Snippet();
    //identifier lar --> değişkenler , method isimleri, class / interface / enum isimleri

    yapamazsınız
     

    rarabara

    Senior Member
    Turkish
    "Constraint names must follow the rules for identifiers, except that the name cannot start with a number sign (#)"

    Yukarıda geçen "except that the name cannot start with a number sign" ifadesinin Türkçe karşılığı ne olabilir?
    selamlar. benim bildiğim kadarı ile, "constraint" kelimesi daha çok "sınırlı" kelimesine yakın olup "sınırlı/(limitli)/kısıtlı gibi anlamlara gelmektedir. önce bahsettiğiniz ifadenin karşılığı " bir sayı işareti (#) ile başlayamayan isim haricinde" olup,cümlenin tam anlamı da:
    "sınırlı (sayıda) isimler tanımlayıcılar için olan kurallara uymalıdır (takip etmelidir),bir sayı işareti (#) ile başlayamayan isim haricinde" şeklindedir.

    not: sorgunuz herhangi bir alanda özelleşme amacı güdülmeden cevaplandırılmıştır.
     
    < Previous | Next >
    Top