acabar-ho de fer o acabar de fer-ho

gvergara

Senior Member
Español
Hola:

Creia que comprenia ben bé on posar els pronoms febles, però m'ha sorgit un dubte que em demostra empíricament que estava equivocat... Què passa amb els infinitius lligats a un verb mitjançant una preposició? Us ho pregunto perquè en casos com per exemple acabar +de+ Infinitiu, sempre veig el pronom feble posat després del verb conjugat, mai després de l'infinitiu. Potser sigui normal per vosaltres, però a les meves orelles xilenes aquesta posició del pronom els sona una mica estrany.Transcric una oració presa de la novel·la que estic llegint

"¡Un professor particular, i seminarista llest per acabar-ho d'adobar!"
De "Pa nagre" d'Emili Teixidor

Gonçal (Corregiu tots els meus errors si us plau ;))
 
  • paparreta

    Senior Member
    .......
    En teoria, cal ajuntar el pronom al verb que realment l'afecta. Així, hem de dir "acabar d'adobar-ho".

    Ara bé, oralment és tan habitual ajuntar-lo al verb de l'acció com al que condiciona l'acció. És a dir, que és tan normal "acabar d'adobar-ho" com "acabar-ho d'adobar" o "tornar a intentar-ho" com "tornar-ho a intentar".

    En portuguès, si no estic molt equivocat, l'única forma correcta és la segona.
     
    < Previous | Next >
    Top