Active participle

< Previous | Next >

ibraheemkhalil

Member
Turkish
Selam arkadaşlar sizlere izniniz olursa active participle hakkında sormak istiyorum Google da çok araştırma yaptım böyle bir bilgi bulamadım Türkçe olarak acaba biri bana yazabilir mi ne zaman nasıl hangi yerlerde kullanılır ingilizce Kuran'da bol mevcuttur
Mesala having eaten
Having Gone
Having seen gibi
 
  • misi2991

    Senior Member
    Turkish
    Neyi öğrenmek istediğinizi tam olarak anlamadım. Verdiğiniz örnekleri tam cümle içerisinde kullanırsanız, belki yardım edebilirim.
     

    ibraheemkhalil

    Member
    Turkish
    Having eaten the food, that feels like a weakness.
    Selam arkadaşlar sizlere izniniz olursa active participle hakkında sormak istiyorum Google da çok araştırma yaptım böyle bir bilgi bulamadım Türkçe olarak acaba biri bana yazabilir mi ne zaman nasıl hangi yerlerde kullanılır ingilizce Kuran'da bol mevcuttur
    Mesala having eaten
    Having Gone
    Having seen gibi
    Having eaten the food, that feels like a weakness.
    Having seen his final scenes, I'm happy
     

    misi2991

    Senior Member
    Turkish
    Having seen his final scenes, I'm happy --> Son sahnelerini izledikten sonra mutlu oldum.

    Bağlam olmadan ilk cümle için net bir şey söyleyemem. Eğer denmek istenen şey "yemeği yedikten sonra bunun zayıf bir nokta olduğu fikrine kapıldım" ise, gramatik olarak cümlenin yanlış olduğunu söyleyebilirim çünkü özneler farklı. İkinci cümleye bakacak olursanız (Having seen his final scenes, I'm happy), ikinci tümcede özne pozisyonunda yer alan I'm kelimesinden ilk tümcede izleme eylemini gerçekleştiren kişinin cümleyi söyleyen kişi (I) olduğunu anlıyoruz. Ancak ilk cümlede (Having eaten the food, that feels like a weakness), ikinci tümcede özne pozisyonunda that yer alıyor, bu da şu anlama geliyor ki yemeği yeme eylemini gerçekleştiren şey (kimse değil) that. Tabii bu mantıklı değil. O yüzden bu cümle şu şekilde düzeltilmeli: "Having eaten the food, I feel like this is a weakness."

    Not: Ne İngilizce öğretmeniyim ne de ana dilim İngilizce.
     

    YeniKaynak

    New Member
    Turkish
    Selam, İbrahim Halil Bey. Kullanıldığı yere bağlı olarak farklı yapılarla ifade edebiliyoruz.

    Şu örneklere bakalım. Son örnek sizin aradığınız şeydir.
    Turning the corner, we had a different view. (Köşeyi dönünce, farklı bir manzara ile karşılaştık.)
    Speaking of politics, the elections have been postponed. (Politikadan söz etmişken, seçimler ertelendi.)
    She denies having cheated during the exam. (Sınavda kopya çektiğini inkâr ediyor.)
    Having failed the Math 101 course, she had to take it again the next term. (Matematik 101 dersince kalınca/kaldığında, sonraki dönem dersi tekrar almak zorunda kaldı.)

    Kur'an-ı Kerim ayetlerini de Türkçe meallerine bakarak nasıl çevrilmiş görebilirsiniz.
    Tanzil sitesine girerek Abdülbaki Gölpınarlı mealini seçin ve "fixed translation box" özelliğini işaretleyin. Bahsettiğiniz ayetlerin Türkçe mealini okursanız görebilirsiniz.
     
    < Previous | Next >
    Top