alakul a gyönyörű regény

Zsanna

ModErrata
Hungarian - Hungary
Sziasztok!

Az alakul a gyönyörű regény egy másik olyan (tréfás) kifejezés, ami kétségeket támasztott bennem, hogy vajon még mindig ismert és használatos-e. Én olyasmi értelemben ismerem, hogy vmi alakul, fejlődik a várakozásnak/elvárásaimnak megfelelően vagy "eddig minden szépen alakul/fejlődik".

Köszi a válaszaitokat előre is.

• Sziasztok!

Az alakul a gyönyörű regény egy másik olyan (tréfás) kifejezés, ami kétségeket támasztott bennem, hogy vajon még mindig ismert és használatos-e. Én olyasmi értelemben ismerem, hogy vmi alakul, fejlődik a várakozásnak/elvárásaimnak megfelelően vagy "eddig minden szépen alakul/fejlődik".

Köszi a válaszaitokat előre is.
    Szia!

Én nem ismerem. Te olvastad vagy hallottad (is)?

Inkább a környezetemben volt használatos és szóban (főleg anyukámra gondolok, de ő nem tud segíteni). Az az érzésem, hogy eredetileg valami dalban vagy egyéb műben hangozhatott el és onnan lett idézve úgy, hogy a forrás (amit én sosem tudtam) el is felejtődött idő közben.

Köszi, jó volt az ötlet, biztos ebből a dalból való! :thumbsup::thank you: (Én a Sárosi Katalin-féle előadásban találtam meg.)
    Érdekes, hogy az előző generáció (hozzám képest) is merített ihletet a korabeli slágerekből.;)

Last edited:
    Köszi, jó volt az ötlet, biztos ebből a dalból való! :thumbsup::thank you: (Én a Sárosi Katalin-féle előadásban találtam meg.)
    Érdekes, hogy az előző generáció (hozzám képest) is merített ihletet a korabeli slágerekből.;)
    Igen, a Sárosi Katalin-verziót is láttam, de ott azt énekli, hogy "kezdődik a gyönyörű regény".

Last edited by a moderator:
    Pedig a dal szövege szerint (én csak a szöveget kerestem az ötleted alapján) is az alakul ige szerepel. Művészi szabadság... :)

Back