Albanian: konferencier

eoneo

Member
Abkhaz
1) Pashë bashkëshorten tek ndiqte një program televiziv ku konferencieri ishte burrë.
2) Në këtë koncert ishte konferencier Pjetër Gjoka.
3) Fillimisht u ekzekutua Himni Kombëtar, ndërsa më pastaj, në nderim të veprës së këtyre dëshmorëve dhe të gjithë atyre që e dhanë jetën për lirinë e Kosovës dhe të trojeve tjera shqiptare, u mbajt një minutë heshtje. Konferencier i shkëlqyeshëm dhe me gjakftohtësi të veçantë ishte i riu Burim Uka, i cili kontribuoi që Akademia të ketë rrjedhë të një formati mirë të organizuar.
4) Ajo që i jep konture të plota portretit të tij, është se ishte dhe mbeti si teolog, konferencier me mendim të freskët e cilësi të spikatur, ku në mënyrë të dukshme shquhet në drejtime parësore fetare e nacionale.

My Albanian-German dictionary says konferencier means Redner (speaker) or Vortragender (lecturer) but some on-line dictionaries define the word as host or presenter.

I think 1) means host or presenter, 2) means master of ceremony, 3) means lecturer or speaker, and 4) means lecturer as a profession.

So, I wonder if my translations are correct and I am right in thinking that konferencier has all these meanings.
 
  • Top