Mikesz14, nie wiem czy na coś Ci się przyda to co za chwilę przeczytasz, ponieważ najpierw powiedziałeś, że mogą być też strony internetowe a później mówisz że już ich nie chcesz. Ja na Twoim miejscu jednak poszukałbym, jesli nic nie znajdziesz, to przynajmniej się czegoś nauczysz -- a to napewno wyjdzie Ci na korzyść. Tak nawiasem to ciekawy temat sobie wybrałeś.
Teraz do rzeczy, bardzo interesujący artykuł na ten temat napisała Renata Przybylska w Polonistyce 9, 2002, pt:
O najnowszym słownictwie polskim. Znajdziesz w nim informacje na temat jak i kiedy anglicyzmy ‘przywędrowały’ do języka polskiego, jak przebiegało spolszczenie tych słów, wg mnie pozycja godna uwagi.
Kolejny artykuł jaki udało mi się znaleźć to praca napisana przez Tadeusza Piotrowskiego,
„Internacjonalizm sorki jako element polskiego systemu językowego.” Jest ona co prawda poświęcona głównie jednemu słowu, ale zawsze warto spróbować. Znajdziesz w niej również biografię (to też Ci się przyda), którą możesz znaleźć później w księgarniach lub bibliotekach. Te wymienione poniżej są jednymi z ciekawszych które mogą Ci się przydać:
1. Piotrowski, T.:
O anglicyzmach - a może germanizmach? - w języku polskim JP LXXVIII,1998;
2. Görlach, M., red.:
A Dictionary of European Anglicisms: A Usage Dictionary of Anglicisms in Sixteen European Languages. Oxford University Press, Oxford 2001;
3.
Encyklopedia języka polskiego. Red. S. Urbańczyk. Zakład Narodowy im. Ossolińskich, Wrocław 1991.
Piotrowski jest leksykografem, pracuje na wydziale anglistyki w Opolu na jego
stronie znajdziesz nr do niego do pracy, zawsze możesz spróbować zadzwonić o poprosić o info. Możesz też przejrzeć indeks prac napisanych pod jego kierunkiem, być może znajdziesz tam coś przydatnego (wiązałoby się to z wycieczka do opolskiej biblioteki

).
Obszerna część pracy Wojciecha Kajtocha, pt:
Czasopisma dla młodzieży - wybrane problemy kultury języka, stylu, perswazji; została poświęcona anglicyzmom. Nie czytałem tego artykułu, ale zawsze warto spróbować może coś znajdziesz (jest tam też bibliografia).
Mam nadzieje że to Ci trochę pomoże.
Pozdrawiam,
Thomas