bestond uit bakstenen en tranen.

zhaugust

Senior Member
Chinese
Ik lees een kinderboek voor mijn dochtertje. Twee kindjes maken ruzie, een kindje heeft ander kindje wijsgemaakt. Er staat een zin: ‘We maken ons eigen kamp, veel leuker, veel spannender.’ ‘Jaja,’ zei ik, ‘onvergetelijk en subliem zeker?’ Plots voelde het alsof ik enkel nog bestond uit bakstenen en tranen.

Wat betekent Bestaan uit bakstenen en tranen? Ik begrijp wat Uitbestaan betekent.
 
  • ThomasK

    Senior Member
    Belgium, Dutch
    "Bestaan uit": consist of [sistere means "staan" in Latin]

    It is very poetical language, I guess. Een huis bestaat vooral uit bakstenen, een tekst uit woorden, maar deze reactie... Nu, "een ander kindje wijsgemaakt"? Has it fooled/ made a fool out of the other child? I could imagine something like the child meaning: I did have my hut ("kamp") of my own, made of bricks, but I felt very lonely in there: my brick hut was filled with tears...Or?
     
    Top