carot on a stick

Discussion in 'Türkçe (Turkish)' started by rugiada38, Feb 27, 2014.

  1. rugiada38 Member

    Turkish
    Hi;

    Waiting like a carot on a stick.

    oltanın ucundaki havuç gibi beklemek.

    Türkçe de buna daha uygun bir deyim var mı?
     
  2. shafaq Senior Member

    Istanbul
    Turkish
    Hacı bekler gibi beklemek günlük hayatta bolca kullanılır ve çok da yaygındır.

    Birebir karşılığı olmasa da beklerken ağaç olmak ve türevleri de çokça kullanılır.

    Şimdilik benden bu kadar.
     
  3. pointphoton

    pointphoton Member

    Turkish
    Selamlar.

    “Carrot on a stick” , “the carrot or the stick.” "the carrot and the stick"..

    Bu şekilde değimsel kullanımlardan bahsediliyor. Alttaki linkte güzel bir açıklaması da var.

    http://public.wsu.edu/~brians/errors/carrot.html

    Kısaca, carrot=ödül, stick=ceza yerine kullanılıyor.

    Ama "wait" ile olan kullanımını bulamadım. Wait ile olan kullanımı beraberindeki diğer içerik ile paylaşabilir misiniz?
     

Share This Page

Loading...