Chytla rám a trhla

Ahoj,
mám nějaké problemy s tou větou: stála na špičkách, pak chytla rám a trhla.
Nějak si nedokážu představit to, co ona přesně dělá, sloveso - thrnout- mě trošku plete...

Děkuju moc
 
  • winpoj

    Senior Member
    To do jisté míry záleží na tom, co to bylo za rám. Rám obrazu, zrcadla, dveří?
    Pokud by to byl např. rám obrazu, tak se ta dáma mohla postavit na špičky, aby na obraz dosáhla, a pak trhnout za rám, aby obraz strhla ze stěny.
     

    krok

    New Member
    Czechia, Czech language
    Ve vlhkých starých domech často bývají dřevěná okna nasáklá vlhkostí a špatně se otevírají, musí se s nimi trhnout. Třeba to bude ono.

    Trhnout v tomto kontextu znamená prudce zatáhnout.
     

    tlumic

    Senior Member
    Czech - Czech Republic
    Ve vlhkých starých domech často bývají dřevěná okna nasáklá vlhkostí a špatně se otevírají, musí se s nimi trhnout. Třeba to bude ono.

    Trhnout v tomto kontextu znamená prudce zatáhnout.

    Tak jest (bych řekl).
    tc
     
    < Previous | Next >
    Top