cogombret

Áskera

Senior Member
Spanish - Puerto Rico
Hola a tothom!
Pickle, gherkin
Voldria saber si cogombret és el nom d'aquest aliment en català. Vaig preguntar a un parlant natiu i va dir-me que es diu cogombre en salmorra o cogombre confitat (en vinagre), però un altre va dir-me que és cogombret (però no està segur de la seva correcció), com apareix en el diccionari de la casa. En Wikipedia veig el titular que diu Cogombre envinagrat, mes just a sota van escriure Els cogombrets envinagrats. :rolleyes: Què es diu més?

Gràcies per anticipat!
 
Last edited by a moderator:
 • Penyafort

  Senior Member
  Catalan (Catalonia), Spanish (Spain)
  En principi, res no ens priva d'interpretar cogombret com a un cogombre petit. Ara bé, com a mot lexicalitzat amb aquest sentit, ve al Gran Diccionari de la Llengua però no al DIEC o al DCVB, on només figura com a geosinònim valencià del cogombre amarg, la planta que hom anomena en castellà pepinillo del diablo o cohombrillo amargo.

  Per mi, cogombres envinagrats, cogombres en conserva o cogombres en salmorra són totes opcions vàlides, que variaran d'acord amb el tipus de pepinillos als quals ens voldrem referir.
   

  chics

  Senior Member
  Catalan - Spanish
  D'acord amb tothom!

  De tota manera, pensa que també depen de l'ús i del context. Segons com, en una conversa, pots dir cogombrets i tothom ho entendrà. Igual que en castellà, amb pepinillos.
   

  Doraemon-

  Senior Member
  "Spanish - Spain" "Catalan - Valencia"
  cogombret [koɣombɾét]
  m. ALIM. Cogombre que es cull tendre i es conserva en vinagre per a consumir-lo com a aperitiu.

  Per a mi és la forma habitual, i com es veu, correcta. També es podria dir sense diminutiu, no deixa de ser un cogombre.
   
  < Previous | Next >
  Top