Croatian; Slave Self

onitamo

Senior Member
Serbo-Croatian
Molim kako da ovo prevedem Slave Self? Self (Sopstvo? ) Not-Self je to što mislimo da jesmo tijelo i um. A kada smo vezani za to cijeli život i robujemo tome.. onda je to Slave Self. U času smrti i to se ostavlja ali ako se i tada sjetimo u zadnjem času sve što smo bili i radili onda nas to vezuje pa se opet rađamo u surovom svijetu gde je opet završetak -bolest i smrt..
Eto i kako da prevedem taj Slave Self na Hrvatski, porobljeno Sopstvo? jastvo?

• Bez rečenice u kojoj si vidjela riječ ne mogu pomoći.
    Oprosti, razumijem.
    Evo mali odlomak gde se javlja Not Self ..i Slave Self.
    ...................

When the slave self loosens having been fixed in for so many years,

being prized way from its roots

is such a shock to the system

that you can identify

on the way out of that portion of the slave self with someone else, who you think is doing something

which they are not,

it is the projection of the slave self itself

as it is steadily dying.

And through the earth shattering implications and destabilization of your internal structure which is occurring,

you attempt to latch

back on to the slave self

as it is passing out." (Oracle Girl, The Not Self, video)

slave self - možda "ropsko jastvo/sebstvo/sopstvo" ili "ropsko ja"
    da , nimak , hvala , čak mi je juče, taj izraz dao i onlinedoctranslator.com, ovako robovsko jastvo. Aprije sam prevodila sebstvo, sopstvo što mi se nije baš svidjelo. Čak bi radije rekla robovsko (ropsko) ja. Jer to je ono s čime se identificiramo celi život i preko uma robujemo tom identitetu, ne znajući zapravo što smo..:p

Ropska duša?

Tvoji su textovi uvijek tako čudni!
    :)razumijem te, jazyik, to govori Oracle girl , koja je doduše rođena i diplomirala u UK ali dolazi iz budućnosti, (sad ćeš reći da nisam normalna..haha)
    da nam asistira u ovo kritično vreme kada je ljudska rasa jako ugrožena, i njen je zadatak da nam pomogne utjeloviti čistu ljubav na planeti, jer ima malo veći pregled na tim što se događa.. Ona je jedna od 6 njih koji su isto multidimenzionalna bića i djeluju u tišini. Imaš na YT njenih videa na pr koji počinju sa Purify..(Italy, France..) i tako za svaku od 10 zemalja koje je izabrala da "počisti ". Da čudan je process u toku kako se frekvencije Zemlje povećavaju , pa se i ljudi trebaju prilagoditi..

Back