Dalai Lama's education in worldly matters

Discussion in 'Română (Romanian)' started by victoria00, Aug 11, 2012.

 1. victoria00 Member

  Romanian
  "Dalai Lama's education in worldly matters would seem to have been indifferent."
  Propoziţia se referă la faptul că educaţia lui Dalai Lama a fost una oarecum superficială în ceea ce priveşte lucrurile lumeşti?
  Vă mulţumesc
   
 2. farscape mod-errare humanum est

  Ottawa, Canada
  Romanian
  Greu de spus, poți să mai adaugi câteva detalii, adică context? "Would seem" și "indifferent" aparțin unui context care le definește sensul. Altfel e doar o ghiceală :)


  Later,

  .
   
 3. victoria00 Member

  Romanian
  După o lungă descriere istorică se menţionează că "Dalai Lama's letters were poorly written in English." - ceea ce pe mine m-a facut să cred că a avut parte de o educaţie nu tocmai "grozavă". :p
   
 4. farscape mod-errare humanum est

  Ottawa, Canada
  Romanian
  Da, vorba bunicii mele, ne-am lămurit buștean ;)

  Din fraza originală, ruptă de context, s-ar putea înțelege, de exemplu, că lucrurile lumești nu-i erau prea familiare celui de-al XIV-lea Dalai Lama, la 15 ani când a fost examinat vreme de trei luni de zile - echivalentul unui doctorat - pentru a fi numit Dalai Lama. Pare logic având în vedere pregătirea intensă și educația accelerată în budism și cultură tibetană pe care a urmat-o până atunci. Probabil că nici cu limba engleză lucrurile nu stăteau mai bine.

  Cum s-a reflectat asta mai târziu în scrisorile lui în engleză, n-am cum să știu din citatul dat :p (wordly matters nu includ automat foreign language skills)

  În concluzie - am ajuns și aici :) - când vine vorba de asemenea personalități larger than life, e bine să nu fac(em) speculații.

  Toate bune,


  .
   

Share This Page

Loading...