Degaja / transmite

Francelho

Senior Member
Español de Andalucía
Buna seară! Care printre aceste verbe sunt corecte în frazele următoare?

Ceea ce-mi place de tine este ce-mi degajezi / transmiți.

Ceea important nu e ce spui, ci ce degajezi / transmiți.

Fața sa degaja / transmitea o senzație urâtă.


Mulțumesc.
 
  • farscape

    mod-errare humanum est
    Romanian
    Aceste substituții/echivalențe nu sunt posibile în limba română. Caută sensul și exemple de folosire corectă a cuvântului a degaja la dexonline.ro

    Exemplele tale sunt corecte numai cu verbul a transmite.

    Prima propoziție e cam chinuită chiar și dacă corectăm expresia cu verbul "a place":

    Ceea ce îmi place la tine este ce îmi transmiți.



    f.
     
    Last edited:
    Top