Einstein as one of the most outstanding thinker

hhtt

Senior Member
Turkish
"We remember Einstein as one of the most outstanding thinkers of all time." Bu cümlede geçen thinker kelimesinin anlamı nedir?

Filozof veya mütefekkir olamaz çünkü Einstein bir fizikçi ya da bilim adamıdır (scientist)

Teşekkürler.
 
  • Gemmenita

    Senior Member
    Azéri
    Merhaba,
    ... thinker kelimesinin anlamı nedir?
    Filozof veya mütefekkir olamaz çünkü Einstein bir fizikçi ya da bilim adamıdır (scientist)
    Neden olmasın?

    Öncelikle ben mütefekkiri seçiyorum.
    Mütefekkir 'tefekkür'den gelir:
    Tefekkür= düşünme, düşünüş

    İkisinin de kökü 'fikir'dir:
    fikir= düşünce

    Sonra:

    Thinker = a person who thinks deeply and seriously.

    Thinker olmak insanin bir mesleği veya branşı anlamına gelmiyor.Evet, Einstein fizikçiydi ama aynı zamanda 'thinker'de olabilir.
    Thinker düşünür demekdir.

    Bakalım Vikisözlükte ne yazılmış (kaynak:TDK):

    Düşünür = genel sorunlar üzerine yeni ve kendine özgü düşünceleri olan kimse, düşünücü, mütefekkir.



    Sonunda Mütefekkir Arapça ve düşünür Türkçesidir. Bence ikisini de seçebilirsiniz.
     
    Last edited:
    < Previous | Next >
    Top