Els o Us en contextos formals

Discussion in 'Català (Catalan)' started by gvergara, Mar 11, 2017.

  1. gvergara

    gvergara Senior Member

    Santiago, Chile
    Español
    Hola,

    Quan he d'enviar missatges formals a un grup de persones, mai no sé si és adient de debò fer servir us. Pel que sé, els és la forma habitual d'adreçar-se a un grup amb respecte, i que us és una forma encara més formal. Ara bé, el que passa és que jo no em sento còmode en emprar us, perquè no sé si aquells qui llegiran el meu missatge percebran que els estic escrivint amb respecte. Pot ser que sí que hi hagi ambigüitat de percecpció dels recepctors?

    Moltes gràcies per les vostres aclaracions,

    Gonçal
     
    Last edited: Mar 11, 2017
  2. Dymn Senior Member

    Catalan, Catalonia
    Jo miraria de ser coherent.

    Si individualment els tractaries de vostè i per tant usaries la 3a persona del singular, col·lectivament tracta'ls de vostès i usa la 3a del plural. Si els tractaries de vós, usa-la també en el plural.

    Tampoc no estic d'acord que vós sigui més formal que vostè, tot i que la percepció dels usos de tu, vós i vostè està en canvi constant.
     

Share This Page

Loading...