Esteu segurs que voleu fer aquest curs?

gvergara

Senior Member
Español
Hola, amics:

Sé que quan una persona vol expressar-se formalment, es pot fer servir la segona persona plural (par exemple, Si us voleu inscriure en aquest curs...) La meva pregunta és: què passa amb els adjectius? També se'ls deu emprar en plural? Us ho pregunto perquè ho he vist en el curs de català que estic fent (Esteu segurs que voleu fer aquest curs?) Moltes gràcies

Gonzalo
 
  • ernest_

    Senior Member
    Catalan, Spain
    Sé que quan una persona vol expressar-se formalment, es pot fer servir la segona persona plural (par exemple, Si us voleu inscriure en aquest curs...) La meva pregunta és: què passa amb els adjectius? També se'ls deu emprar en plural? Us ho pregunto perquè ho he vist en el curs de català que estic fent (Esteu segurs que voleu fer aquest curs?)
    S'usa el plural si t'adreces a un grup de gent, i el singular si t'adreces a una sola persona. En el teu exemple, probablement haurien d'haver utilitzat el singular: Esteu segur que voleu fer aquest curs?
     
    < Previous | Next >
    Top