even if it won't help you

tzesyneas

Member
greek
Merhaba hepinize! 'even if it won't help you' tümcesi Türkçe'de nasıl söylenebilir?
Şimdiden teşekkür ederim.
 
  • Estella

    Senior Member
    Turkey, Turkish
    sana yardım etmese bile/sana yardımı dokunmasa bile/sana yardımcı olmasa bile

    "it" derken neyden bahsettiğinize bağlı...

    "even if" genelde "-se/sa bile" kalıbıyla verilir.
     

    Black4blue

    Senior Member
    Turkish/Türkçe
    Bizim İngilizceci "if" ile "will" kullanılmaz demişti ama doğru olmadığını görüyorum. Zaten çok saçma olurdu :)
     

    Rallino

    Moderatoúrkos
    Turkish
    Bizim İngilizceci "if" ile "will" kullanılmaz demişti ama doğru olmadığını görüyorum. Zaten çok saçma olurdu :)
    Aslında haklı :p If'ten sonra gelecek zaman kullanmak zorundaysan, to be going to kullan, en azından kağıt üzerinde present continuous olur :p

    Even if it's not going to help you...
     
    < Previous | Next >
    Top